Nintendo анонсує Switch 2 до березня 2025 року

Nintendo представить наступника Switch десь «протягом цього фінансового року», який закінчується в березні 2025 року, написав президент компанії Шунтаро Фурукава у своєму дописі на X. Це дещо відрізняється від повідомлень про те, що консоль наступного покоління буде анонсована цього року, оскільки вона також може бути показана на початку 2025 року.

Компанія додала, що не оприлюднить жодних подробиць про Switch 2 (або як би вона не називалася) на майбутньому заході Nintendo Direct у червні, тож ми нічого не почуємо принаймні до другої половини 2024 року.

«Минуло більше дев’яти років з того часу, як ми оголосили про існування Nintendo Switch у березні 2015 року, – написав Фурукава. «У червні цього року ми проведемо Nintendo Direct, де розповімо про лінійку програмного забезпечення для Nintendo Switch на другу половину 2024 року, але майте на увазі, що під час цієї презентації не буде жодної згадки про наступника Nintendo Switch».

Nintendo також опублікувала звіт про прибутки, який містив як хороші, так і погані новини. Компанія вже підвищила свій прогноз продажів Switch за минулий фінансовий рік до 15,5 мільйона одиниць, але вона перевершила цей показник, продавши 15,7 мільйона одиниць за весь рік, що закінчився в березні 2024 року. Хоча це менше, ніж у попередньому році (17,97 мільйона одиниць), це допомогло Nintendo збільшити продажі та операційний прибуток на 4,4 та 4,9 відсотка відповідно в річному обчисленні.

Однак у 2025 фінансовому році все буде не так райдужно, оскільки компанія прогнозує, що продажі Switch впадуть до 13,5 мільйона одиниць за рік, що закінчується в березні 2025 року. Це призведе до падіння чистого доходу та операційного прибутку на 19,3% та 24,4% відповідно.

Nintendo добре попрацювала над підтримкою продажів Switch, враховуючи, що консоль з’явилася у продажу понад сім років тому. Цьому значною мірою сприяли ігри, що вийшли минулого року, зокрема бестселери The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom та Super Mario Bros. Wonder.

Однак тепер, коли Nintendo назвала терміни запуску нової консолі, інтерес до купівлі нинішньої Switch напевно зменшиться. Компанія, без сумніву, сподівається, що кілька майбутніх ігор, серед яких Paper Mario (23 травня) та Luigi’s Mansion 2 (27 червня), допоможуть підняти продажі.