Названо програми, які найбільше “пожирають” заряд вашого смартфона

An AI-powered app icon, similar to those of Bing, Gemini, OpenAI, Chatbot, and Copilot, is being displayed on a smartphone among other applications in this photo illustration taken in Brussels, Belgium, on February 16, 2024. (Photo Illustration by Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images)

Будь-який користувач смартфона хоче, щоб він якомога довше не розряджався. Сьогодні, коли телефони стали ще потужнішими, це питання стоїть ще гостріше. Деякі з програм, що встановлені на сучасних пристроях, є просто пожирачами енергії. Варто знати про них і вимикати, коли не користуєтесь, якщо хочете збільшити автономність свого гаджета.

Додатки від Meta, такі як Facebook і Messenger, відомі своєю великою кількістю функцій та високою інтеграцією з користувачами. Проте вони витрачають дуже багато заряду смартфонів, а також їхньої оперативної пам’яті.

Популярні додатки для спілкування та обміну мультимедійним вмістом, такі як Instagram і Snapchat, також споживають багато енергії. Додатки для відеоперегляду, такі як YouTube та Netflix, вимагають значної обробки графіки та аудіо. Деякі ігрові додатки, особливо ті, які використовують велику кількість графічних ресурсів, також значно збільшують витрату енергії гаджета.