Найбільший приватний автовиробник Китаю будує супутникову мережу

За останні десять років китайський автомобільний гігант Geely розширив сферу своєї діяльності, включивши в неї все: від вантажівок до швидкісних поїздів, пасажирських безпілотників і Volvo. Тепер найбільший приватний автовиробник Geely в Китаї також почав займатися супутниковим бізнесом.

Geely оголосив, що збирається побудувати власну супутникову мережу, щоб зробити так звану «інтелектуальну тривимірну мобільну екосистему». Компанія побудує виробничий комплекс і центр тестування супутників в портовому місті Тайчжоу в провінції Чжецзян. Об’єкт буде здатний створювати «різноманітні супутникові моделі», при чому деякі з яких можуть створюватися не лише для Geely.

Компанія стверджує, що ці низькоорбітальні супутники будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію та хмарні обчислення. Крім того, вони будуть забезпечувати швидкі бездротові оновлення  транспортних засобів виробника, а також «доставку контента» власникам автомобілів компанії.

За словами автовиробника, запуск супутникової мережі почнеться вже в кінці цього року. Наскільки великою вона буде не повідомлялося. Reuters ж заявив, що компанія вкладає в проект близько 326 мільйонів доларів і в кінцевому підсумку вироблятиме 500 супутників на рік.