На популярний сервіс для відеодзвінків Zoom подали позов до суду

Використання програми для відеодзвінків Zoom різко зросло після того, як у всьому світі була введений режим ізоляції і мільйони людей почали працювати і навчатися віддалено. Втім, нещодавно стало відомо, що в програмі відбувся масштабний витік даних — кілька тисяч записів приватних дзвінків злили в Мережу. Після цього корпорація Google і Сенат США заборонили співробітниками користуватися додатком. Тепер стало відомо, що акціонери звинуватили компанію Zoom і її співробітників у приховуванні даних про уразливість.

Zoom отримала судовий позов від своїх акціонерів, в якому зазначається, що публічні звинувачення на адресу сервісу, які з’явилися ще в кінці 2019 року, завадили зростанню вартості акцій.

Уразливість в Zoom дозволила хакерам отримувати доступ до управління комп’ютерами або захищеним файлам. Потім персональні дані користувачів передавалися стороннім компаніям, в тому числі й Facebook.

Гендиректор компанії Ерік Юань визнав проблему та вибачився за те, що безпека сервісу не виправдала очікувань. У компанії пояснили, що таким чином вони орієнтувалися на корпоративних клієнтів, у яких є власні фахівці з безпеки.

Відзначимо, вартість акцій Zoom цього року зросла на 67%.