На Apple чекає ще один судовий процес

Apple вплутається в ще один судовий процес. Цього разу на компанію подали в суд за порушення патентів на бездротовий зв’язок, який використовується в iPhone і інших продуктах.

Згідно зі звітом Apple Insider, скаргу подали раніше цього тижня в Окружний суд США Західного округу Техасу. У позові стверджується, що гігант з Купертіно свідомо порушив права на п’ять об’єктів інтелектуальної власності, що належать компанії Neo Wireless з Делавера. Патенти були видані на деякі з базових систем, що пов’язані з бездротовим зв’язком, частотними смугами та іншими технологіями мобільних мереж.

У позові стверджується, що «для використання мереж LTE або 4G і NR або 5G, iPhone виробляється відповідно до бездротових стандартів, таких як стандарти 3GPP, які забезпечують сумісність бездротових пристроїв і бездротових мереж».

Позов стосується не тільки iPhone, але й Apple Watch і iPad, так як ці пристрої також мають підтримку стільникового зв’язку. Позивачі вимагають суду присяжних, а також хочуть, щоб компанія оплатила збиток та інші витрати, пов’язані з порушенням патентів. У витрати також входить оплата гонорарів адвокатам.