Motorola спростувала результати випробувань RAZR на міцність

До офіційного початку продажів перші користувачі Motorola RAZR (2019) почали скаржитися на роботу шарніра смартфона, тому журналісти CNET  власноруч провели тестування на міцність конструкції — тоді після трьох з половиною годин випробувань на екрані смартфона з’явилося повідомлення про помилку. Motorola виступила із заявою, що спростовує тест.

Журналісти видання опублікували відео тестування 6 лютого. На ньому за допомогою спеціального пристрою гаджет згинали й розгинали понад 27 тис. разів — такого випробування він не витримав і на екрані  з’явилося повідомлення про помилку, але після перезавантаження пристрій знову почав працювати. Автор відеоролику також відзначив появу люфту при подальшому згинанні розкладачки і підтвердив, що шарнір скрипить під час роботи.

Представники вендора зазначили, що продемонстровані на відео результати не відповідають дійсності. За твердженням Motorola, гаджет здатний легко перенести до 100 тисяч операцій відкриття і закриття. Компанія також опублікувала відео з власного тестування:

Представники компанії заявили, що механізм стенда FoldBot, який використовувався у тестуванні CNET, розкриває смартфон не до кінця, а при закритті докладає механічне зусилля лише в одній точці — це викликає велике навантаження на шарнір, що в результаті виводить його з ладу раніше терміну.

Motorola RAZR (2019) з’явиться в роздрібному продажі 19 лютого за ціною $1499.