Майбутні флагмани Huawei нарешті навчаться знімати в 4К @ 60

Компанія Huawei оголосила, що майбутній флагманський чіпсет в особі Kirin 990 буде підтримувати запис відео з роздільною здатністю 4К при 60 кадрах в секунду. Про це повідомило закордонне видання Neowin. Китайська корпорація офіційно підтвердила, що прийдешній чіпсет з’явиться в складному смартфоні Mate X і у флагмані наступного року в особі серії P40, а також в гаджетах суббренда Honor.

У минулому році, коли Huawei представила серію Mate 20, китайська корпорація голосно заявила про себе в сфері камерофонів. Багато профільних видань і оглядачів визнають основну камеру флагманів Huawei кращою на ринку, але тільки якщо мова йде про фотоможливості — зйомка відео в смартфонах гіганта з Піднебесної значно відстає, і одна з причин цього полягає у відсутності можливості записувати ролики з роздільною здатністю 4К при 60 кадрах в секунду.

Дана опція з’явилася в пристроях конкурентів досить давно: у 2017 році її реалізувала Apple (iPhone 8, 8 Plus і X), а в 2018 році – Samsung (Galaxy S9 і S9 +). Залишається сподіватися, що прийдешній процесор Kirin 990 буде підтримувати повноцінний запис відео в 4К при 60 кадрах в секунду — без обмеження за часом запису (яке є у Galaxy S9 і S9 +).

Дивно, що в Huawei не згадали про появу майбутнього флагманського чіпсета в серії смартфонів Mate 30 – за чутками, її представлять 19 вересня.