LG презентувала надлегкий ноутбук з діагоналлю 16 дюймів

Компанія LG на даний момент далеко не є лідером на ринку ноутбуків, але її ноутбуки Gram відомі своєю невеликою вагою – більшість моделей з діагоналлю близько 13-14 дюймів важать приблизно кілограм. Зараз компанія презентувала свій флагманський ноутбук LG Gram з діагоналлю дисплея 16 дюймів, який сміливо можна назвати одним з найлегших 16-дюймових ноутбуків.

Новий LG Gram 16 важить 1.19 кілограма, при цьому основні конкуренти, MacBook Pro 16” та Honor MagicBook Pro 16 важать відповідно 2 та 1.7 кілограма. Слід розуміти, що через це виробнику довелося піти на деякі жертви – для прикладу, оперативна пам’ять тут розпаяна на материнській платі, через що об’єм змінити не можна, але дивує її об’єм, який складає лише 8 ГБ.

Тим не менше, ноутбук оснащений додатковим слотом M.2 для встановлення SSD, при тому що ноутбук оснащений SSD об’ємом 256 ГБ з коробки. LG Gram 16 поставляється з процесорами Intel 11-го покоління, роздільна здатність дисплея складає QuadHD, є підтримка 99-процентного покриття DCI-P3.

Ноутбук оснащений слотом для карти пам’яті формату microSD, HDMI, двома USB-C з підтримкою USB 4, двома USB-A з підтримкою USB 3.1, мініджеком 3.5 міліметра та роз’ємом Kensington Lock. Базова версія коштуватиме 1970 доларів, і слід розуміти, що в цьому випадку висока ціна спричинена саме рекордною легкістю, а не характеристиками.