LG Display вибралася з шестиквартальної ями збитків

Раніше цього тижня підрозділ LG Electronics Inc., LG Display, представив новий фінансовий звіт, в якому компанія похизувалася прибутком за період з липня по вересень 2020 року. Відновленню фінпоказників сприяв високий попит на дисплеї для комп’ютерних пристроїв і ріст постачань великоформатних панелей для телевізорів.

Чистий прибуток LG Display в липні-вересні 2020 року склав 11,1 млрд вон (9,8 млн доларів США). Для порівняння, роком раніше компанія зареєструвала чистий збиток в 442,2 млрд вон (390 млн доларів). Виручка LG Display в минулому кварталі піднялася на 15,7%, до 6,73 трлн вон (5,9 млрд доларів).

Згідно зі звітом Reuters, прибутку частково сприяли постачання екранів для нових моделей iPhone. Фахівці також пов’язують зростання прибутку зі сплеском попиту на телевізори та монітори, якому сприяв режим самоізоляції і перехід на дистанційну роботу і навчання через спалах COVID-19.

Примітно, що операційний прибуток LG Display в третьому кварталі склав 164 млрд вон (приблизно 145 млн доларів США), що різко контрастує зі збитками в 437 млрд вон в 2019 році. Цей показник також перевершив очікуваний прибуток в 64 млрд вон, який очікували побачити аналітики.