Користувачам застарілої Windows 7 відкрили безкоштовний перехід на Windows 10

Представники тематичного ресурсу WindowsLatest виявили, що користувачі пристроїв, на яких встановлена ​​операційна системи Windows 7, можуть безкоштовно собі встановити Windows 10.

Microsoft ще в січні 2020 року заявила, що не підтримуватиме «сімку». А можливість безкоштовного оновлення минула взагалі кілька років тому.

Проте, представники WindowsLatest з’ясували, що лазівка з безоплатним переходом актуальна і в останньому великому оновленні – Windows 10 May 2020 Update, яке користувачі отримають в кінці травня.

Таким чином, власники діючих ліцензій Windows 7 або Windows 8.1 зможуть отримати «десятку» без плати в розмірі $ 120. У WindowsLatest підкреслили, що співробітники Microsoft, швидше за все, підозрюють про лазівку, але корпорація не зацікавлена ​​в упущенні можливості підняти статистику Windows 10, нехай навіть з фінансовими збитками.

Встановити оновлення досить просто. Користувачеві «сімки» або «вісімки» потрібно завантажити і запустити утиліту Media Creation Tool, а потім вибрати опцію з негайним оновленням ПК, зберігаючи всі файли. При цьому метод з Media Creation Tool може не спрацювати при чистій установці Windows 10. Іншими словами, слід вибрати опцію «Оновити цей комп’ютер зараз» замість пункту «Створити інсталяційний носій для іншого комп’ютера».