Компанія Realme представить перший в світі телевізор SLED 4K

Realme скоро представить SLED 4K Smart TV — це перший в світі 4K-телевізор на базі SLED-матриці.

Бренд випустить 55-дюймовий смарт-телевізор з роздільною здатністю 4K, який, згідно з повідомленням в блозі, буде забезпечувати високу точність передачі кольору. Новий телевізор отримає 108-відсоткове охоплення колірної гами NTSC.

Розробники позиціонують технологію SLED як альтернативу дисплеям на основі квантових точок (QLED). У системах підсвічування більшості сучасних LED-матриць використовуються сині світлодіоди, світло яких перетворюється в білий з допомогою спеціальних фільтрів. Новинка ж отримала набір з червоного, зеленого і синього елементів (RGB). За словами компанії, це дозволить смарт-телевізору передавати більше кольорів для яскравого візуального сприйняття.

Смарт-телевізор також пройшов сертифікацію TUV Rheinland Low Blue Light. Інші специфікації SLED 4K Smart TV не повідомляються.

Зараз на ринку від бренду представлені дві моделі смарт-телевізорів: 43-дюймова і 32-дюймова. Обидві працюють на базі Android, тому цілком ймовірно, що майбутній Smart TV Realme SLED 4K буде представлений з цією ОС.