iPhone 16 Pro отримає камеру з Face ID під екраном — без отворів та «чубчика»

Флагман iPhone 16 Pro, випуск якого очікується не раніше 2024 року, оснащуватиметься підекранними датчиками Face ID, непомітними при увімкненому дисплеї. Про це повідомляє корейське видання The Elec.

Чутки про таку технологію вперше з’явилися ще торік, але щоразу прогнози не збувались — приховані датчики не з’явилися в iPhone 14 Pro і не з’являться в iPhone 15, який вийде наприкінці цього року.

Основна причина затримки полягає в тому, що необхідні технології ще просто не готові до впровадження. Деякі виробники Android-пристроїв намагалися приховати камери під дисплеєм (наприклад, ZTE), але їхня реалізація знижувала якість зйомки самої камери.

Samsung також експериментувала з прихованим селфі-модулем в Galaxy Z Fold 3, але сам датчик залишався помітним навіть коли дисплей був увімкнений, не кажучи вже про якість фото.

Face ID створений не тільки на фотомодулі, але й на додатковій інфрачервоній камері TrueDepth, а це робить технологічне завдання ще складнішим. The Verge припускає, що в результаті в iPhone 16 Pro якийсь отвір все-таки може залишитися, але він буде мінімальним.