iPhone 14 отримає повністю новий дизайн

iPhone 13 вже офіційно презентований, і у Мережі починають з’являтися перші дані про iPhone 14, що покажуть наступного року. Вже є перші дані про те, що iPhone 14 отримає виріз під фронтальну камеру посередині зверху дисплея, як у більшості Android-флагманів, і Apple повністю відмовиться від вирізу, який присутній у топових iPhone вже 5 поколінь підряд. Очікується, що Apple замінить Face ID на сканер відбитків пальців у боковій кнопці включення (не піддисплений).

Очікується, що всі iPhone 14 будуть оснащені дисплеями LTPO OLED з частотою оновлення 120 Гц, навіть у стандартній версії. iPhone 14 стануть першими моделями, які не отримають сенсор 12 МП – аналітики заявляють, що тут будуть використовуватися сенсори 48 МП. Навіть якщо ці витоки будуть правдивими не на 100%, дуже ймовірно, що Apple презентує великий редизайн вже наступного року.

Окрім цього, аналітики стверджують, що Apple працює над новим доступним смартфоном. Очікується, що це буде нова модель з ряду SE, яка отримає старіший дизайн та IPS-дисплей, але при цьому матиме підтримку роботи в мережах п’ятого покоління (нагадаємо, що iPhone SE другого покоління – це єдиний 4G-смартфон, який досі залишається у модельному ряду Apple).

Очікується, що компанія забере модель mini наступного року та замінить її більшим варіантом – iPhone 14 Max. Таким чином у модельному ряду Apple залишаться тільки дві діагоналі – 6.1 дюйма та 6.7 дюйма, як для Pro, так і для стандартної версії. Щоправда, слід розуміти, що за рік у планах Apple може щось змінитися, і в результаті не всі інсайдерські дані, які є на даний момент, виправдають себе.