iPhone 12 mini виявився найбільш невдалим iPhone за останні три роки

Цього року компанія Apple презентувала модельний ряд iPhone 12, який включає чотири моделі – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max. Всі моделі отримали OLED-дисплеї, підтримку 5G, п’ятинанометровий чіпсет Apple A14 та підтримку магнітної зарядки MagSafe.

Згідно з заявою головного мобільного аналітика видання PCMag, саме найдешевша модель iPhone 12 mini, як не дивно, показала найгірший результат в плані продаж серед всіх чотирьох моделей. Загалом модель можна назвати справді невдалою – вона показала найгірший стартовий результат серед всіх iPhone, які були презентовані компанією протягом трьох останніх років.

Це пов’язують з декількома проблемами та тенденціями на ринку. По-перше, не так багато залишилось людей, яким справді потрібен смартфон з маленьким дисплеєм, і через це кількість його потенційних покупців з самого початку менша, ніж у iPhone 12 Pro, Pro Max чи, тим більше, у стандартного iPhone 12. Також у моделі є серйозні проблеми у вигляді все ще високої ціни, хоч і найнижчої у модельному ряду iPhone 12, а також дуже поганої автономності.

Що цікаво, найпопулярнішими моделями виявились iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max. Попит виявився настільки великим, що вже довгий час зростає проміжок часу, який проходить від замовлення користувачем смартфона до фактичного отримання. У цей же час попит на iPhone 12 та iPhone 12 mini, всупереч прогнозам аналітиків, виявився нижчим.