iPhone 11 не отримав нічого такого, чого немає в Android-смартфонах

Щоразу після чергової презентації Apple багато користувачів жартують, що компанія додає в свої телефони ті функції, які для смартфонів на Android вже звичні. Цей рік не став винятком.

Три нових iPhone, які ми побачили 10 вересня, отримали більш швидкі чіпи і кращі камери, ніж їх попередники. Також їх оснастили кращою водонепроникністю і збільшили час автономної роботи. Ці та інші зміни будуть цікаві власникам старих моделей iPhone, а ось ті, хто вважав за краще грати за команду зеленого робота, здивовані точно не будуть.

Потрійний модуль основної камери вже майже рік є стандартом флагманських Android-смартфонів. У Huawei P20 Pro така камера з’явилася ще в квітні минулого року, а у LG V40 ThinQ це було в жовтні 2018. До речі, пристрій від LG має дуже схожий на iPhone 11 Pro набір камер.

Крім цього, вже є більш дешеві смартфони на Android з чотирма задніми камерами і великою кількістю мегапікселів. Що стосується інших нових функцій iPhone, таких як нічний режим, той же Google Pixel вміє це вже давно, і в деяких випадках результат виходить навіть кращим.

Флагмани Samsung і Huawei теж не відстають. Так що там флагмани, можна подивитися навіть на бюджетні пристрої – недавно анонсований Xiaomi Redmi Note 8 pro оснащений чотирма основними камерами, одна з яких на 64 мегапікселя. Як тобі таке, iPhone 11?

Водонепроникність, штучний інтелект в камерах і OLED-екрани теж давно не є чимось незвичайним. А ось відсутність реверсивної бездротової зарядки навіть у найбільш крутого iPhone 11 Pro Max викликає масу питань до компанії Apple.

Ті ж флагмани від Huawei і Samsung отримали цю функцію вже деякий час назад, і за повідомленнями користувачів, вона відмінно працює. Звичайно, ми поки не знаємо всіх деталей про iPhone 11 – наскільки швидкий його новий процесор, скільки насправді буде «жити» смартфон від одного заряду, і як складуться справи з об’ємом оперативної пам’яті.

Бути може, в живому порівнянні пристрій покаже дійсно відмінний результат, але для того щоб дізнатися про це, нам потрібно ще трохи почекати.

Великим плюсом нових iPhone є те, що тепер до них в подарунок користувачам пропонують 1 рік користування Apple TV – сервісом компанії для перегляду улюблених серіалів і фільмів.

Єдиною унікальною функцією нових флагманів є цікаві, але непотрібні Slofie – уповільнені відео, які можна знімати на фронтальну камеру. Подивимося, як довго користувачі пам’ятатимуть про цю опцію в своїх нових iPhone.

Звичайно, це не означає, що iPhone 11 зовсім не заслуговують вашої уваги. Це як і раніше гідні і якісні пристрої, створені корпорацією, яка дбає про своїх користувачів. Швидше за все, більш масштабні зміни ми побачимо в наступному році, коли буде представлений iPhone 2020. Саме тоді трирічний цикл поновлення підійде до кінця, і у Apple буде стимул поекспериментувати.