Intel показала, яким повинен бути ідеальний ноутбук

The Intel NUC M15 Laptop Kit brings Intel’s technical expertise to the whitebook market. Introduced in November 2020, the laptop kit provides Intel’s channel customers with a premium, precision engineered laptop kit. (Credit: Intel Corporation)

Компанія Intel розширює лінійку пристроїв NUC (Next Unit of Computing) новими ноутбуками з еталонним дизайном портативних комп’ютерів. Партнери компанії зможуть продавати NUC M15 під власним брендом.

Під брендом NUC Intel випускає лінійку комп’ютерів, призначених для інших компаній, щоб вони могли заощадити на розробці і протистояти таким великим гравцям на ринку, як Dell і HP. Вони можуть взяти вже готовий дизайн, трохи доопрацювати або змінити характеристики і випустити пристрій на ринок під своїм брендом.

Ноутбук оснащений двома процесорами 11 покоління на вибір — Intel Core i5-1135G7 або Core i7-1165G7, обидва з вбудованою графікою Intel Xe. NUC M15 також отримав звичайний або сенсорний 15,6-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю Full HD. Оперативної пам’яті може бути 8 або 16 Гб. Що стосується тривалості роботи, то батарея 73 Вт⋅год повинна забезпечити до 16 годин роботи без підзарядки.

M15 може похизуватися наявністю двох портів Thunderbolt 4/USB 4 Type-C (будь-який з яких можна використовувати для зарядки), парою портів USB-A, портом HDMI і роз’ємом для навушників 3,5 мм. Кардридер відсутній.

M15 має чотири вбудованих мікрофона, а також підсвічування і фронтальну камеру з роздільною здатністю 1080p, яка підтримує Windows Hello — це дає можливість розблокувати комп’ютер за допомогою сканування обличчя. Підтримується Wi-Fi 6.

Хоча ціни на ноутбуки і будуть залежати від партнерів Intel, компанія повідомила The Verge, що M15, ймовірно, буде продаватися за ціною від 1000 до 1500 доларів, в залежності від характеристик. Він повинен стати доступний на початку наступного року.