Intel намагається довести, що її процесори кращі, ніж SoC Apple M1

Компанія Intel стурбована появою на ринку чіпа Apple M1. Видання PC World і Tom’s Hardware повідомили, що Intel провела і опублікувала в мережі безліч тестів, які показують, що процесори для ноутбуків Core i7 11-го покоління швидші, ніж M1.

У представлених матеріалах Intel випередила Apple в тестуваннях на продуктивність під час веб-серфінгу в браузері Chrome, використанні Office 365 і творчих програм Adobe (Photoshop або Premiere Pro, наприклад).

За словами Intel, заяви Apple про тривалий час автономної роботи M1 — брехня. На практиці вона нічим не випереджає Core i7.

Крім того, компанія вказує на ширшу підтримку зовнішніх моніторів і більшу різноманітність устаткування, зокрема ноутбуків з сенсорним екраном.

Водночас Intel відзначає, що MacBook Air не відповідає низці параметрів якості, закладених в програмі сертифікації Intel Evo.

Є також результати тестувань в іграх, хоча навряд чи хтось розглядає macOS як ігрову платформу. Intel розмістила результати, з яких випливає, що продукт гіганта з Купертіно взагалі не працює.

Intel, безперечно, використовувала спірну методологію. По-перше, в компанії використовували кілька моделей пристроїв в зручних для себе сценаріїв. Наприклад, в тесті на термін служби акумулятора компанія використовувала MacBook Air, а не Pro з більш тривалим терміном служби, в тестах продуктивності ми бачимо Core i7-1185G7, а в тестах автономності — більш слабкий процесор Core i7-1165G7. Зауважимо, що у незалежних тестах MacBook Pro за часом автономної роботи перевершує продукти Intel на кілька годин.