Ілон Маск не придумував назву бренду Tesla

Ілон Маск (Elon Musk) нещодавно зізнався, що він не вигадував назву Tesla Motors. Натомість він відправив «найприємнішу людину» зі своєї команди, яка домовилась про купівлю бренду Tesla Motors за 75 000 доларів.

Засновник Tesla і SpaceX підтвердив, що також планував використовувати торгову марку Faraday, якби йому не вдалося отримати бренд Tesla, однак у результаті на ринку з’явилася китайська компанія під назвою Faraday Future, яка також займається електромобілями. Перший електромобіль компанії під назвою FF91 буде запущений у серійне виробництво та доставлений клієнтам у липні наступного року.

Засновник Faraday Future Цзя Ютінг (Jia Yueting) відповів на коментар Маска у Twitter: «У розвитку людства та науки ми скоріше союзники, ніж конкуренти. Нехай Faraday та Tesla продовжують залишатися великими у 21 столітті. Знімаю капелюх перед авантюристами, які наважуються просувати прогрес людської цивілізації та створювати інтелектуальну екосистему електричної мобільності».

Раніше Маск запитав своїх передплатників у Twitter, чи слід йому продати 10% своїх акцій Tesla. Усього проголосувало понад 3,5 млн осіб — із них 57,9% віддали свої голоси за продаж акцій. В результаті акції Tesla впали на 5%.