Humane представила AI Pin – футуристичний носимий пристрій на базі технології OpenAI, який претендує на заміну смартфона

Технологічна компанія Humane офіційно представила свій перший пристрій, AI Pin, який працює на основі штучного інтелекту від OpenAI.

Маючи цінник у $699, AI Pin складається з двох частин: квадратного пристрою та акумуляторного блока, який магнітно прикріплюється до одягу або інших поверхонь. Крім цього, існує щомісячна підписка вартістю $24, яка надає номер телефону та покриття даних через мережу T-Mobile. За інформацією Wired, доставка пристрою розпочнеться на початку 2024 року, а попередні замовлення будуть прийматися з 16 листопада.

AI Pin працює на процесорі Snapdragon, а управління ним здійснюється за допомогою голосового керування, камери, жестів та невеликого вбудованого проєктора. Головна функція пристрою – підключення до моделей штучного інтелекту через програмне забезпечення AI Mic, яке включає в себе технології від Microsoft та OpenAI, зокрема ChatGPT.

AI Pin розрахований на спрощення взаємодії з технологією. Він не має домашнього екрана чи багатьох налаштувань; вам просто потрібно буде говорити чи доторкатися до Pin, щоб викликати певні дії чи отримати інформацію.

Щодо функціоналу, AI Pin пропонує голосові повідомлення та дзвінки, “catch me up” – функцію для підсумовування електронної пошти, отримання інформації про продукти через камеру та перекладу в реальному часі. Компанія планує розширити можливості пристрою, додавши навігацію та можливості покупок.

AI Pin стає початком більшого проєкту Humane, яке сподівається на подальший розвиток разом з поліпшенням моделей штучного інтелекту.