Huawei і інші китайські компанії виступили проти угоди між NVIDIA і ARM

Про те, що компанія ARM буде продана Nvidia стало відомо ще в середині вересня. Однак кілька великих китайських компаній, зокрема Huawei, виступили проти неї.

Стурбовані угодою компанії вважають, що після завершення операції американська компанія Nvidia може змусити британську фірму ARM відмовитися від співпраці з китайськими клієнтами.

Відповідно до джерел видання Bloomberg, Huawei та інші організації вже звернулися до регулюючих регіональних органів, щоб анулювати угоду.

Видання підкреслило, що потенціал ARM не має аналогів на глобальному ринку IT. Якщо говорити цифрами, то технології ARM використовуються в понад 1 млрд смартфонів, проданих по всьому світу. Компанія спеціалізується на розробці процесорів для мобільних пристроїв, які використовуються в планшетах і смартфонах на базі Android і iOS.

Нагадаємо, раніше співзасновник ARM запустив кампанію «Збережіть ARM». Він хоче переконати британську владу в тому, що угода з Nvidia негативно вплине на економіку і технологічну незалежність Великобританії.

Покупка ARM обійдеться Nvidia в $40 млрд.