Huawei буде використовувати свої патенти 5G, щоб заробляти гроші на інших компаніях

Huawei logo is pictured on the headquarters building in Reading, Britain July 14, 2020. REUTERS/Matthew Childs - RC2ZSH9VQSUS

Компанія Huawei, яка все більше закривається від міжнародних ринків телефонів та інфраструктури, планує агресивніше монетизувати свій патентний портфель. Компанія заявила, що буде стягувати з таких виробників телефонів, як Apple, «розумну» ліцензійну плату в розмірі $2,50 за пристрій, у виробництві якого використовувалися її патенти на 5G.

Це менше, ніж у конкурентів: Nokia бере €3 ($ 3,58) за пристрій, Ericsson — від $2,5 до $5, відзначає CNBC. Qualcomm бере з кожного пристрою Apple по $7,5, відзначає Bloomberg.

За оцінками Huawei, ця стратегія допоможе їй отримати додатковий дохід в розмірі $1,3 мільярда в період з 2019 по кінець 2021 року.

За даними CNBC, 18,3% сімейств патентів Huawei на 5G підпадають під категорію Standard Essential Patent. Як випливає з назви, вони мають вирішальне значення для стандартів бездротових мереж, таких як 5G і LTE. У багатьох випадках виробники телефонів не можуть створити телефон з доступом до цих мереж без ліцензування деяких з цих патентів. І так вийшло, що у Huawei найбільший портфель SEP, пов’язаних з 5G, з усіх компаній в світі.