Хакери навчилися віддалено спалювати смартфони

Зловмисники навчилися віддалено зламувати і підпалювати зарядні пристрої телефонів. Про це повідомляє видання cnTechPost з посиланням на дослідження Tencent Security Xuanwu Lab.

Названа фахівцями вразливість отримала назву BadPower. За допомогою неї хакери можуть віддалено підключиться практично до будь-якого смартфону, що підтримує швидку зарядку, обійшовши програмний захист девайса. На відміну від багатьох інших вразливостей, BadPower пов’язана не з крадіжкою персональних даних, а з фізичною атакою на телефон. Зловмисники можуть атакувати апарат, що знаходиться на зарядці і викликати подачу надмірної потужності на акумулятор. В результаті чого може відбутися перегрів і загоряння смартфона.

Фахівці протестували 35 зарядних пристроїв з підтримкою швидкої зарядки восьми різних брендів і з’ясували, що уразливості схильні до 18 аксесуарів. Для захисту від BadPower експерти рекомендували регулярно оновлювати програмне забезпечення смартфонів і, по можливості, не використовувати чужі зарядні пристрої.