Google виробляє процесор для Pixel і Chromebook

Google розробляє власний процесор, який зможуть використовувати телефони компанії Pixel вже наступного року. Пізніші версії процесора можуть використовуватися в Chromebook від Google, повідомляє Axios.

Чіп під кодовою назвою «Whitechapel» може бути восьмиядерним процесором ARM, побудованим з використанням 5-нанометрового процесу Samsung, згідно з інформацією Axios. У звіті ресурсу також зазначається, що процесор може бути оптимізований для роботи з технологією машинного навчання Google і отримає технологію, призначену для підвищення продуктивності Google Assistant.

Google вже виробляє власні чіпи для інших функцій в своїх пристроях. Наприклад, деякі з його телефонів Pixel мають мікросхему безпеки під назвою Titan M, а у Pixel 4 є Pixel Neural Core.

Перехід на призначений для користувача процесор, розроблений Google для оптимальної роботи програмного забезпечення і його сервісів, може значно поліпшити можливості використання майбутнього обладнання Google, так як чіпи Apple серії A оптимізовані для роботи з iOS.

Компанія поки не коментувала чутки.