Google платитиме за новини News Corporation

NEW YORK, NY - OCTOBER 29: A passenger reads the front page of the Wall Street Journal reporting on tech company executives testifying to a congressional committee investigating monopoly policies on October 29, 2020 in New York City. The executives from Facebook, Twitter, and Google are shown on the newspaper's front page. (Photo by Robert Nickelsberg/Getty Images)

Google підписав трирічну угоду на розповсюдження контенту з публікацій News Corp. У США, Великобританії та Австралії в Google News Showcase тепер будуть представлені статті з The Wall Street Journal, MarketWatch та інших видань.

Фінансові умови угоди не розголошуються, але News Corp назвала платежі, які вона отримає від Google, «значними». Крім того, корпорація заявила, що веб-гігант буде ділитися доходами від реклами, інвестувати в аудіо- і відеоконтент, а також розробляти платформу підписки.

Зауважимо, що News Corp, яка належить Руперту Мердоку, часто критикувала Google. Одного разу він навіть закликав регулюючі органи закрити компанію. Але для Google ця угода є свого роду необхідністю. Австралійська влада розглядають законопроект, який змусить всіх медіагігантів укладати договори такого роду, якщо ті хочуть розміщувати на своїх онлайн-платформах запозичені у інших компаній новини.

Google назвав закон «непрацюючим» і заявив, що припинить пропонувати свою пошукову систему в Австралії, якщо новий кодекс поведінки набуде чинності. Австралійські політики проігнорували погрози Google. І тому зовсім нещодавно компанія спробувала інший підхід. Прийшовши до угоди з видавцями, Google спробував показати, що цей закон не потрібен.