Foxconn розраховує відновити виробництво до кінця березня

Foxconn заявила, що до кінця березня відновить нормальні темпи виробництва в Китаї, і що половина сезонних робітників повернулася до роботи. Про це повідомили Reuters.

Foxconn, який займається складанням iPhone і є постачальником запчастин для Apple і інших компаній, скоротив своє виробництво після спалаху коронавірусу. На додаток до постанов уряду про закриття заводів, багато з сезонних працівників Foxconn були поміщені в карантин.

Оптимізм Foxconn, ймовірно, пов’язаний з повідомленнями про те, що в Китаї спостерігається уповільнення нових випадків захворювання коронавірусом (в світі ж, навпаки, темпи прискорилися). На сьогоднішній день вірус поширився в 70 країнах і є причиною 90 000 випадків захворювань і 3000 смертей, в основному в Китаї.

Відновлення роботи Foxconn може стати гарною новиною для Apple. Адже для збірки iPhone потрібні сотні тисяч працівників Foxconn, і в основному це відбувається на фабриці Foxconn «iPhone City» в Чженчжоу, Китаї. Хоча Foxconn є лише частиною величезного ланцюжка постачань, закріплених в Китаї. У компанії Apple понад 200 постачальників, багато з яких знаходяться в Китаї або залежать від Китаю у виробництві матеріалів.