Facebook і Microsoft скасували участь в конференціях

06 November 2019, US, Menlo Park: Employees of the Internet company Facebook walk through the courtyard of the company campus in Menlo Park, California. The building complex used to house the technology group Sun Microsystems, which was taken over by the database manufacturer Oracle in 2010. Photo: Christoph Dernbach/dpa (Photo by Christoph Dernbach/picture alliance via Getty Images)

Facebook повідомив, що не братиме участі в конференції SXSW через побоювання, пов’язані з коронавірусом. Це відбулося незабаром після того, як Twitter оголосив, що також не братиме участі в цьогорічному масовому заході.

Велика щорічна конференція запланована на 13-22 березня в місті Остін, штат Техас. Відмова від участі великих технологічних компаній піднімає питання про те, чи буде SXSW проведений взагалі. Понад 25 000 чоловік підписали петицію на Change.org, що закликає до його скасування. Проте організатори заходу повідомили, що підготовка все ще відбувається відповідно до плану.

Тим часом компанія Microsoft також скасувала майбутню конференцію IoT in Action, заплановану на 5 березня в Мельбурні, Австралія. Так відбулося, тому що багато клієнтів і партнерів не змогли взяти участь.

«Завдяки тісним консультаціям з нашими партнерами і співтовариством, ми прийняли важке рішення скасувати захід IoT in Action, який мав би відбутися в Мельбурні 5 березня 2020 року», — повідомив Microsoft по електронній пошті учасникам. «Microsoft приносить свої вибачення за незручності, завдані нами промоутерам і власникам реєстрацій».