Експерти розповіли, якою особистою інформацією не варто ділитися на Facebook

Експерти назвали п’ять персональних даних, якими не варто ділитися на Facebook. Виявляється, чим менше особистої інформації ми вказуємо в соціальних мережах, тим краще для нас і нашої сім’ї.

У сучасному світі досить зайти на сторінку будь-якого користувача в соціальній мережі і можна дізнатися про людину все: де вона живе, працює, в яких стосунках перебуває, з ким дружить і чим цікавиться. Безперечно, така інформація допоможе вам знайти друга на іншому кінці світу, але такими даними можуть скористатися шахраї. Експерти розповіли, якою інформацією не варто ділитися на Facebook.

№1. Домашня адреса. Часто користувачі мережі виставляють в Facebook фотографії та відео, як облаштований їх будинок, що в ньому є. При цьому, у них вказана адреса, де вони проживають. Таким чином, людина просто не думаючи, може привернути увагу злодіїв і грабіжників. Щоб уберегти своє «гніздечко», видаліть цю інформацію.

№2. Робота. Деякі люди вказують місце роботи з метою просто похвалитися перед знайомими і родичами, яку вони посаду займають. Проте, таку інформацію небезпечно вказувати, особливо, якщо людина працює у великій компанії. Хакери можуть скористатися вашими персональними даними для отримання несанкціонованого доступу. Крім того, в соціальних мережах не варто розміщувати публікації з негативними враженнями про роботу.

№3. Відносини. Краще не афішувати інформацію про те в яких стосунках ви перебуваєте зі своїм партнером. У разі, якщо ви несподівано розлучитеся, то повідомляти це своїм інтернет-друзям вам буде дуже ніяково.

№4. Кредитна картка. Facebook розширив свої можливості настільки, що купувати різні товари можна, не виходячи з профілю. Для цього достатньо ввести номер своєї кредитної картки в спеціальній графі. Варто відзначити, що це кращий спосіб для зловмисників отримати доступ до ваших грошей – вам достатньо забути вийти зі своєї сторінки на робочому комп’ютері або в інтернет-клубі.

№5. Номер телефону. Якщо ви використовуєте Facebook на телефоні, то соцмережа і так знає ваш номер. Але його краще приховати від сторонніх очей. У розділі «Контактна та основна інформація» виберіть, хто бачитиме ваш номер телефону та натисніть “Тільки я”. Деякі користувачі заводили свої сторінки саме з прив’язкою до номеру телефону. Таким чином шахраєві залишиться тільки підібрати пароль і він отримає доступ до вашої сторінці.