Експерти назвали причини, чому смартфон “зависає”

На жаль, яким би дорогим та просунутим не був ваш смартфон при покупці, пройде час, і він буде вже не таким швидким. Експерти назвали причини, чому це відбувається, і як можна виправити деякі з них. Окрім очевидних причин, як відсутність пам’яті чи багато зайвих додатків, що можна виправити простим ручним очищенням, є й інші, менш очевидні, але які варті нашої уваги не менше.

У більшості користувачів оновлення програмного забезпечення завжди асоціюються з покращеннями, але це, на жаль, не завжди так. Якщо у вас не дуже потужний смартфон, при оновленні він отримає додаткові функції, але вони будуть лише перевантажувати систему, через що він почне працювати повільніше. Саме тому експерти радять не оновлювати старі або бюджетні смартфони, якщо вони й так працюють повільно.

Достатньо серйозним навантаженням для смартфона також є фонові процеси, які постійно використовують ресурси смартфона. До списку таких фонових процесів варто віднести GApps, музичні сервіси, месенджери та соцмережі. Безумовно, ці додатки повинні працювати у фоновому режимі для комфортного використання, але їх не має бути забагато, тому варто заборонити роботу у фоні тим додаткам, які для вас не є важливими.

Ще одним фактором, про який не знають багато користувачів, є надто великий кеш додатків. Коли кеш стає переповнений тимчасовими файлами, додаток функціонує повільніше, і ситуація буде лише погіршуватися з часом. Для виправлення цієї проблеми достатньо зайти у налаштування програми через налаштування смартфона та вибрати опцію очищення кешу.