Блокчейн-платформа TON запущена під іншою назвою і без Telegram

Проект творця соцмережі «ВКонтакте» і месенджера Telegram Павла Дурова з запуску блокчейн-платформи TON і випуску відповідної криптовалюти Gram запустили без нього самого. Розробники TON представили її під іншою назвою і з власною цифровою валютою.

Вчора, 7 травня, співтовариство Free TON Community, яке складається з розробників і потенційних користувачів TON, запустило блокчейн-платформу під назвою Free TON. Замість криптовалюти Gram учасники проекту отримають токени під назвою TON Crystal (TON).

Очікується, що буде випущено п’ять мільярдів токенів, які згодом конвертуються в одиницю нової криптовалюти. 85% з них безкоштовно отримають партнери і користувачі мережі, 10% — розробники, 5% — валідатори (вони будуть займатися підтвердженням транзакцій користувачів). Користувачі можуть отримати токени по реферальній програмі — тобто за залучення на блокчейн-платформу нових користувачів.

Засновник кріптобіржі Kuna Михайло Чобанян заявив, що на першому етапі криптовалюта не виконуватиме роль звичного платіжного засобу.

«Але у нас є багато платних продуктів, в які ми плануємо додати токен, наприклад, сервіси роздачі токенів через наші платформи. На якомусь етапі TON можна буде розрахуватися в роздробі, інтеграція у нас вже є. Але це все в майбутньому», — відзначив Чобанян.

Щоб стати учасником спільноти необхідно підписати «Декларацію про децентралізацію», яку вже підписали понад 170 учасників. До участі не допускаються громадяни США.

Нагадаємо, TON планували презентувати наприкінці 2019 року, проте суд в США наклав заборону на випуск Gram на вимогу Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).