Бета-версія One UI 5 стала доступною на Galaxy S22 в США, Південній Кореї та НІмеччині

Бета-версія нової оболонки One UI 5.0 стала доступна у двох нових країнах – після запуску минулого тижня в Німеччині, цього тижня Samsung додала можливість завантаження нової оболонки для кількох своїх смартфонів. Протягом кількох наступних місяців планується додати це в інших регіонах. На даний момент розкрито не всі деталі про майбутню оболонку, але в Мережі вже досить багато інформації про її ключові фішки.

 

На даний момент бета-версія доступна для Galaxy S 2022 року – Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ та Galaxy S22 Ultra. У компанії поки не розкрили дорожньої карти щодо додавання інших смартфонів у підтримуваний список для тестування, але вже стали відомі основні фішки One UI 5.0, до яких можна віднести кастомізацію, безпеку та фішки доступності.

З новою версією можна вибирати з 16 кольорових пресетів, що базуються на ваших актуальних шпалерах. Можна зберегти місце на робочому столі завдяки нашаровуванню віджетів. Для користувачів з багатьма мовами можна змінювати для різних додатків різну мову. Також були додані більш гнучкі можливості керуванням заборони сповіщень від додатків.

У додатку камеру були додані режими Pro та Pro Video з корисними фішками та можливостями для керування можливостями камери. Також у додатку є вбудоване навчання користувачів щодо використання різних лінз, а також є покращена полоска зуму. Досить важливим оновленням також стане безпека – з’явиться новий дашборд для фішок безпеки та приватності, що дозволить виявляти проблеми та застосовувати рекомендовані фікси. Крім цього, будуть додані деякі фішки доступності, у тому числі з описом аудіо та відео.

Нагадаємо, що у Samsung пообіцяли, що багато девайсів отримають три великі оновлення ОС, тому вихід One UI 5 варто очікувати на багатьох смартфонах та планшетах. При цьому найновіші Galaxy S, Z та Tab S мають отримати чотири роки великих оновлень (крім цього, у обох випадках має бути додатковий рік оновлень безпеки).