Apple заплатить кожному власнику застарілого iPhone

Кілька років тому на Apple подали до суду на таємне зниження продуктивності iPhone по мірі його старіння. Раніше в цьому році компанія погодилася врегулювати колективний позов. Тепер власники iPhone отримують попередження про свої законні права.

Тим, хто подає претензію, Apple пропонує грошові виплати в розмірі до 25 доларів. Однак загальна сума виплат складе від 310 до 500 мільйонів доларів. Таким чином, точна сума, яку отримує кожен власник iPhone, буде залежати від кількості пред’явлених претензій.

Жителі США, які володіють або раніше володіли iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus або iPhone SE зможуть отримати гроші як відшкодування збитків. Усі претензії мають бути подані онлайн або отримані поштою до 6 жовтня 2020 року, інакше платіж буде анульований.

Batterygate був одним з головних фіаско для Apple. Після того, як деякі клієнти виявили, що заміна батареї на старих iPhone поліпшила продуктивність, Apple визнала, що вона знижувала продуктивність в iPhone в міру скорочення терміну служби батареї, що раніше не повідомлялося компанією. Apple стверджує, що врегулювала справу, щоб уникнути обтяжливих і дорогих судових розглядів, і спростувала всі звинувачення.