Apple залишить iPhone 13 без портів

Цього року презентація нового iPhone має пройти за розкладом (у вересні). Зараз Apple знаходиться на етапі фінальної підготовки нових смартфонів до масового виробництва, тому в Мережі з’являється все більше подробиць про нову лінійку. Одним з найцікавіших припущень є те, що iPhone 13 (назва може бути іншою) позбудеться всіх портів.

Згідно з інформацією Appleosophy, інженери Apple з апаратного та програмного забезпечення вивчають метод відновлення iPhone через Інтернет, при якому для повернення до типових параметрів iPhone буде використовуватися Wi-Fi або Bluetooth, а не фізичний кабель.

На даний момент ви можете повернути iPhone до заводських налаштувань через iOS, але якщо пристрій не вмикається або програмне забезпечення пошкоджене, вам необхідно підключити його до ПК або Mac. У новій системі фізичне з’єднання не потрібне. Замість цього iPhone буде транслювати свого роду сигнал допомоги через Wi-Fi або Bluetooth, що дозволить підключитися до комп’ютера, повідомляє Appleosophy.

Apple також тестує автоматичне рішення. В такому випадку iPhone, який потребує обслуговування, сам переходить в потрібний режим.

Що стосується зарядки, то вона також буде бездротова.

Як і раніше, пристрій потрібно буде перевести в режим відновлення затисненням кількох кнопок. За інформацією видання, компанія вже тестує цей метод відновлення і готується запровадити його в цьогорічному смартфоні.