Apple визнала, що допомагала іноземним урядам шпигувати за користувачами iPhone через push-повідомлення

Технологічний гігант Apple визнав, що іноземні уряди використовували push-повідомлення для шпигунства за власниками iPhone, наголосивши, що компанії було заборонено розголошувати цю практику.

Сенатор Рон Вайден повідомив Міністерство юстиції про те, що іноземні урядові структури вимагали від Google та Apple отримання даних push-сповіщень зі смартфонів.

Оскільки ці повідомлення відправляються серверами компаній, вони мають доступ до вмісту повідомлень та можуть передавати цю інформацію державним органам за запитом.

Після виявлення факту передачі даних через push-повідомлення Apple зізналася у здійсненні таких дій. Компанія обіцяє включити цю інформацію у свої звіти про прозорість.

“Apple прагне до максимальної прозорості, і ми завжди підтримуємо ініціативи, спрямовані на розкриття якнайбільшої кількості інформації нашим користувачам. У цьому випадку федеральний уряд обмежив нас у розголошенні будь-якої інформації, і тепер, коли це стало відомо громадськості, ми оновимо наші звіти про прозорість, щоб відображати такі запити”, — заявила компанія для видання 9to5mac.