Apple погрожує інсайдерам судом за злив інформації про майбутні гаджети

Деякі відомі інсайдери розповіли про те, що юристи Apple адресували їм листи з вимогою припинити розкривати подробиці про майбутні гаджети компанії. Якщо вони будуть порушувати цю заборону, діло може дійти до суду.

Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, в листах Apple міститься вимога про те, щоб інсайдери не розголошували інформацію про невипущені продукти, оскільки це може ввести в оману потенційних клієнтів і дати конкурентам перевагу.

Виробник iPhone також зажадав, щоб вони не публікували будь-яких зображень і не використовували в своїх повідомленнях шифри або загадки, оскільки вони також вважаються витоками.

Одним з таких інсайдерів став Kang. Він отримав лист з скріншот його публікацій в Weibo, в яких він розкрив інформацію про деяких продуктах Apple. Kang вже заявив, що він більше не буде ділитися жодною інформацією про пристрої Apple. Він також попередив інших блогерів, що компанія почала ретельну перевірку всіх чуток і інсайдів в соцмережах, і буде розглядати їх як «порушення прав і зловживання комерційною таємницею». Цікаво, що під удар потрапили тільки китайські і європейські інсайдери, в той час як жителям США, що розкриває інформацію про пристрої Apple до анонса, ніяких листів не надходило. Про це заявив інший авторитетний інсайдер Макс Вайнбах.