Apple подала в суд на канадську компанію, яка продавала старі iPhone, iPad і годинники

Apple подала позов проти свого колишнього підрядника GEEP Canada. Його компанія звинуватила в перепродажі понад 100 000 iPhone, iPad і годинників, які повинні були бути розібрані і відправлені на переробку.

«Принаймні 11 766 фунтів пристроїв Apple покинули територію GEEP не знищеними — це факт, який підтвердив сам GEEP», — пише Apple в скарзі.

Згідно з AppleInsider, компанія Apple намагається провести більшу частину процесу переробки власними силами, але вона, як і раніше, покладається на компанії-партнери, і з 2014 року одним з цих партнерів був Geep Canada.

Проблема була виявлена ​​після того, як Apple провела аудит своїх пристроїв, випущених в період з 2015 по 2017 рік. Було виявлено, що 18% цих пристроїв (103 845 одиниць) все ще підключені до Інтернету через стільникові мережі.

Компанія GEEP не заперечує звинувачення, але стверджує, що винна не вона сама, а троє її співробітників, які вкрали пристрої. Apple же заявляє, що цими трьома співробітниками насправді є керівники GEEP.

«Продукти, відправлені на переробку, більше не підходять для продажу споживачам… і можуть викликати серйозні проблеми з безпекою», — заявили в компанії.

В якості компенсації Apple вимагає від свого колишнього партнера 31 мільйон канадських доларів (22,7 мільйона доларів США).