Apple планує провести редизайн iMac та Mac Pro вже цього року

Компанія Apple планує провести перший великий редизайн своїх комп’ютерів iMac за останні 8 років, при цьому вони перейдуть з процесорів Intel на процесори власної розробки Apple. Нові iMac повинні отримати новий дизайн з тонкими рамками довкола дисплея, дизайн стане схожим на Apple Pro Display XDR. У цих iMac повинна бути плоска задня сторона, на відміну від вигнутої, яка використовується в iMac актуальних поколінь.

На даний момент відомо, що компанія Apple планує презентувати дві версії, які фігурують під кодовими модельними номерами J456 та J457, які повинні, відповідно, вийти в діагоналях 21.5 дюймів та 27 дюймів. Нові продукти повинні збільшити долю ARM-комп’ютерів серед нового модельного ряду Apple. На даний момент, нагадаємо, всі актуальні Apple iMac працюють на базі процесорів Intel, а на ARM перейшли лише MacBook Air, молодший MacBook Pro та Mac mini.

Нові моделі повинні отримати оновлені процесори ARM (скоріш за все, Apple M2), які будуть встановлені також у MacBook Pro та MacBook Air 2021. Редизайн iMac стане одним з найбільших нововведень у продуктах Apple цього року. Слід нагадати, що це один з ключових продуктів компанії – перший iMac вийшов ще у 1998 році та допоміг компанії Apple уникнути банкрутства.

Також компанія Apple планує створити пару нових комп’ютерів Mac Pro, які на даний момент є найдорожчими продуктами Apple в принципі. Одна версія стане прямим продовженням Mac Pro актуального покоління та отримає такий самий дизайн. Поки невідомо, чи отримає це покоління процесори ARM, чи залишиться на рішеннях Intel.