Apple назвала своїх головних конкурентів

Якщо раніше Apple називала своїми конкурентами Google та Microsoft, то тепер компанія націлилася на ігрову індустрію. У документі, який був направлений до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC), компанія заявила, що конкурує з Sony Playstation, Microsoft Xbox і Nintendo Switch.

Конкуренти Apple були головною темою судового розгляду Epic Games. На слуханні Apple заявила, що не є монополістом, оскільки конкурує з іншими платформами, які також пропонують гру Fortnite. У результаті суддя ухвалив, що Apple не має монополії на ринку, але зобов’язав компанію відкрити доступ до інших платіжних систем.

Нові продукти Apple все частіше отримують функції, які подобаються геймерам. Наприклад, iPhone 13 Pro та MacBook Pro отримали дисплеї з частотою 120 Гц.

Згідно з аналізом CNBC, продаж App Store у 2020 році склав понад 64 мільярди доларів. Компанія отримує більше доходів від ігор, ніж Microsoft, Nintendo, Activision Blizzard та Sony, разом узяті.

Однак Apple попередила інвесторів, що може бути змушена внести зміни до магазину додатків, що зменшить кількість завантажень. Крім того, доведеться знизити комісію, яка зараз становить від 15 до 30% на платний софт, покупки у додатках та підписки.