Amazon видалила нові вакансії через протести в соцмережах

Amazon видалила дві вакансії, розміщені на корпоративному веб-сайті з працевлаштування. Компанія шукала «аналітиків розвідки», які мали б відстежувати «загрози організації праці» всередині компанії. Скріншоти вакансій почали поширюватися сьогодні в твіттері, після чого Amazon видалила їх у відповідь на широко поширені протести в соціальних мережах.

«Повідомлення про вакансії не було точним описом посад — воно було зроблено помилково і вже виправлене», — сказав представник Amazon в своїй заяві. Що саме було виправлено, невідомо.

У списку вакансій були вказані посади у відділі глобальної безпеки Amazon, зокрема, в програмі Global Intelligence Programme. Одна вакансія призначалася для пошуку аналітика розвідки, а інша — для старшого аналітика розвідки. Аналітикам було б доручено збирати інформацію про будь-які внутрішні і зовнішні загрози Amazon і повідомляти ці дані керівникам організації.

До типів інформації, яку могли б збирати майбутні співробітники, відносилися «делікатні теми, які є суворо конфіденційними, в тому числі загрози трудової організації проти компанії», «фінансування і діяльність, пов’язана з корпоративними кампаніями (внутрішніми і зовнішніми) проти Amazon».