Огляд гарнітури MPOW HC5: бюджетна офісна гарнітура з цікавими фішками

Навушники для огляду надані компанією MPOW

Сегмент професійних офісних гарнітур – досить цікава ніша на ринку навушників, і нам раніше вже вдавалося познайомитися з її представниками: дорогою Jabra Evlove2 65 і трохи доступнішою Jabra Evolve2 40, і ці моделі нам справді сподобалися. Зараз у нас з’явилася можливість протестувати більш бюджетне рішення від нової для нас компанії MPOW, і ми готові розповісти вам про свої враження.

Перед тим, як переходити безпосередньо до гарнітури, слід спершу розглянути сам бренд, адже він для багатьох невідомий. MPOW – це компанія, яка була створена досить недавно, у 2013 році. Компанія досить швидко розвинулась, попала у багато топів продаж і навіть отримала нагороду “Red Dot Design Award” у 2019 році.

Характеристики MPOW HC5:

  • Колір: чорний
  • Частотний діапазон: 20 Гц – 20 КГц
  • Підключення: Bluetooth 5.0
  • Об’єм акумулятора: 230 мАг
  • Вага: 308 грамів
  • Радіус підключення: до 15 метрів
  • Автономність: до 22 годин
  • Матеріал: штучна шкіра

Комплектація

Купуючи гарнітуру за достатньо низькою ціною, очікуєш отримати в комплекті необхідний мінімум: саму гарнітуру та зарядний кабель. Тим не менше, MPOW HC5 в цьому плані приємно здивували – з ними поставляється ще й кабель 3.5 mm jack для підключення до ваших пристроїв у випадку, якщо гарнітура сіла.

Огляд MPOW HC5 (фото itsider.com.ua)

Щоправда, у бочці меду є ложка дьогтю – це кабель USB-A на microUSB, який одразу дає зрозуміти, що гарнітура має застарілий зарядний роз’єм. Зважаючи на її автономність та можливість дротового підключення, на це можна закрити очі, але навіть дуже бюджетні TWS-навушники вже оснащуються USB-C, тому така ситуація трохи розчаровує.

Дизайн та комфорт при використанні

MPOW HC5 має досить строгий дизайн, цілком у стилі офісних пристроїв: верхня частина гарнітури виконана зі штучної шкіри, всередині використовується міцна металева дуга, решта корпусу виконана з пластику. Транспортувати гарнітуру дуже зручно завдяки можливості повернути чаші на 90 градусів, розмістивши їх у одній площині з корпусом. Мікрофон можна повертати на 90 градусів, фіксуючи у верхньому положенні, коли він не потрібен.

Гарнітура досить зручна: вона добре сидить на голові, майже не викликає втоми при тривалому використанні, має приємні амбушури, і враження від посадки загалом позитивні. З недоліків можна виділити незначний люфт металевої дуги в корпусі, а також не дуже стабільну фіксацію мікрофона у вертикальному стані, що майже ніяк не впливає на використання. Вага гарнітури складає 308 грамів – значно більше, ніж в більш дорогих гарнітурах, але не можна сказати, що це викликає особливий дискомфорт.

Звук, дзвінки та поглинання шумів

Не варто очікувати від доступної гарнітури з акцентом на спілкування хорошої якості при програванні музики. Вона демонструє не найгірший звук, але і хорошим його назвати явно не вийде, особливо порівнюючи з конкурентами, в яких акцент зроблено на звук, а не на використання в ролі гарнітури. Домінують високі частоти, при високій гучності все змішується, і в цілому краще використовувати цю гарнітуру за прямим призначенням, а не для прослуховування музикальних композицій.

Навушники чудово підходять для спілкування з використанням популярних конференційних сервісів, як Microsoft Teams, Skype, Zoom та іншими. Голос чути добре, чітко, немає ніяких переривань, і співрозмовники жодного разу не скаржились ні на якість звуку, ні на стабільність передачі голосу. Модель сміливо можна назвати хорошим варіантом як для домашнього використання, так і для застосування у кол-центрі.

Окремо варто виділити поглинання поглинання шумів, яке працює досить непогано. Не слід забувати про пасивне поглинання шумів, яке передбачено самою конструкцією навушників, але завдяки системі з двох мікрофонів працює і активне, причому досить добре, враховуючи ціну моделі. У шумному офісі, чи навіть вдома, при фоновому шумі, це дуже корисна функція, яка полегшує життя.

Автономність

В плані автономності MPOW HC5 показала себе добре: компанія заявляє до 22 годин роботи від одного заряду та до 200 годин в режимі очікування. Автономність в режимі очікування ми, зі зрозумілих причин, не стали перевіряти, але у використанні модель показала дуже хорошу автономність, і при помірному використанні можна досягти і заявленої цифри. У такому ціновому сегменті крута автономність – дуже приємна фішка.

Зарядку, в цілому, не можна вважати швидкою – навушники заряджаються приблизно за півтори-дві години, але і ціна, і автономність дозволяють це пробачити. Єдине, що справді розчаровує – знову ж таки, необхідність заряджати через microUSB, який вже має остаточно вийти з обігу та уступити місце USB-C навіть у бюджетних пристроях.

Огляд MPOW HC5

Висновки

В цілому, гарнітуру можна назвати хорошим варіантом для офісної роботи, яка зав’язана на дзвінках та конференціях, і навіть для навчання. Вона має хороше поглинання шумів, стабільне підключення та непогану автономність, і головне – комфортну посадку.

Щоправда, є деякі недоліки, які випливають, у першу чергу, з ціни моделі: наявність роз’єма microUSB, а не USB-C, а також досить велика вага, що не настільки зручно, як у дорожчих моделях. Тим не менше, вона варта вашої уваги, якщо вам потрібна доступна гарнітура – у неї є все необхідне для виконання задач, що ставляться перед гаджетами такого роду.


Не пропустіть