OpenAI готує до запуску нову модель штучного інтелекту — у 100 разів потужнішу за GPT-4

OpenAI готує випуск нової моделі штучного інтелекту під назвою Orion, яка може з’явитися до кінця 2024 року. Президент японського підрозділу компанії зазначив, що Orion потенційно буде у 100 разів потужнішим за попередню модель, GPT-4.

Проте Orion не стане відразу доступною для користувачів ChatGPT. OpenAI спочатку надасть доступ до нової моделі найближчим партнерам, щоб вони могли розробити нові функції та продукти на її основі. Такий підхід дозволить забезпечити високий рівень якості й функціональності нових рішень.

За попередніми даними, реліз Orion заплановано на грудень 2024 року, а Microsoft готує прийом нової моделі на своїх серверах Azure вже у листопаді. Хоча жодна з компаній не надала офіційних коментарів щодо цих планів, очікування навколо Orion зростають.

OpenAI використовує нещодавно представлену модель o1, яка здатна “думати”, для надання Orion синтетичних даних для навчання.

В майбутньому компанія планує об’єднати великі мовні моделі з метою створення загального штучного інтелекту. Цей підхід може, своєю чергою, допомогти OpenAI зменшити залежність від Microsoft.

Джерело The Verge

Не пропустіть