ЗСУ збиватимуть російські дрони ракетами власного виробництва: подробиці

KYIV, UKRAINE - AUGUST 23: A wreck of destroyed HESA Shahed 136 (Geran-2) is exhibited on Khreshchatyk street on August 23, 2023 in Kyiv, Ukraine. On August 23, Ukraine celebrates Day of the National Flag and on August 24 its 1991 declaration of independence from the USSR. (Photo by Yevhenii Zavhorodnii/Global Images Ukraine via Getty Images)

Розробники переконані, приватний сектор допомагає ефективно та оперативно виробляти високоякісну зброю.

В Україні розпочато розробку невеликих ракет для ефективного протистояння безпілотникам противника в сегменті земля-повітря. Їх головними цілями стануть ракети Shahed, а також, можливо, “Ланцети” та “Орлани”, які використовуються ворогом для атак по нашій території. Про це повідомив Володимир Яценко.

“Є дуже різні ракети і, безумовно, не все можна виробляти отак-от, просто “клацнувши пальцем”. Але ми відкрили проєкт і зараз перебуваємо на стадії початку проєктування. Це невеликі ракети класу “земля-повітря”, – повідомив Яценко.

Нові розробки плануються як бюджетні вироби, адже їхнє виробництво передбачає використання потужних пристроїв для 3D-друку. Україна вже має професійні команди, готові приєднатися до цього процесу, у яких є потрібний досвід.

Цей ініціативний крок дозволить не лише забезпечити ефективний контроль над повітряним простором на фронті, але й підвищити обороноздатність країни за рахунок впровадження сучасних технологій у військову сферу.