Xiaomi випустить смартфон із сонячною батареєю

Xiaomi випускає велику кількість моделей смартфонів щороку, від бюджетників до цікавих флагманів і навіть ігрових телефонів. Завдяки оптимальному співвідношенню ціни і якості, компанія стала важливим гравцем на світовому ринку. Крім цього, вона регулярно демонструє щось незвичайне, як, наприклад, прозорий телефон Xiaomi Mi 9, що був випущений раніше в цьому році. Останнім часом з’являється все більше чуток про нові розробки компанії.

У липні минулого року китайський ТехноГігант подав до Всесвітнього відомства інтелектуальної власності заявку на патент смартфона з сонячною батареєю. За повідомленнями інсайдерів з LetsGoDigital, пристрій буде ще й безрамковий. Сканер відбитку пальців, швидше за все, буде розташований під екраном, основна камера буде мати два модуля.

Чи буде компанія дійсно випускати цей екологічно чистий смартфон, поки невідомо. Є ще й інші компанії, які досліджували можливості «сонячного» смартфона. Наприклад, виробник Caviar торік випустив iPhone X Tesla, який також має вбудовану сонячну панель. LG випустила додатковий аксесуар в 2010 році (модель: PCB-100) для LG Pop GD510, компактного мобільного телефону з 3-дюймовим сенсорним екраном. Якщо ви його на сонці протягом 10 хвилин, то вам вистачить на 2 хвилинний дзвінок.

Було б дуже цікаво, якби Xiaomi дійсно вирішила випустити цей смартфон. Технологічні компанії, зазвичай, не позначаються як «зелені». Голландський Fairphone, як і раніше, посідає перше місце у всіх списках. Apple також турбується про навколишнє середовище. З іншого боку, китайські компанії не так відомі своїми екологічними амбіціями, хоча Xiaomi дійсно звертає на це увагу на своєму сайті. Час покаже, чи дійсно компанія випустить цей смартфон.