Водійські права в смартфоні: стало відомо, як поліцейські будуть перевіряти дані

Поліцейські будуть за допомогою камери на планшеті сканувати QR-код, що підтверджує дійсність водійських посвідчень.

Про це під час презентації мобільного додатка “Дія” сказав керівник проекту Мстислав Банік.

Мстислав Банік розповів, що підтверджувати дійсність водійських посвідчень будуть за допомогою QR-коду.

Разом з міністерством внутрішніх справ допрацювали програмне забезпечення на планшетах поліцейських, а цей самий QR-код, який сканується будь камерою смартфона, також сканується камерою поліцейського планшета, але спрямовує дані вже інші“, – сказав Мстислав Банік.

Він зазначив, що для сканування QR-коду не потрібно ніяке додаткове програмне забезпечення, потрібно тільки мати смартфон, камеру і додаток “Дія”.

QR-код повинен бути дійсним в момент перевірки. Не годину назад, не 5 хвилин тому, а прямо зараз, коли це необхідно – при пред’явленні співробітнику поліції або в поїзді, або в будь-який інший життєвої ситуації, яких тисячі. Ми розробили окрему систему по генерації тимчасового QR-коду для кожного документа. У момент створення QR-коду програма звертається до реєстру і підтверджує його справжність в режимі реального часу. QR-код живе 3 хвилини – цього часу цілком достатньо, щоб його відсканувати і отримати підтвердження, що такий документ існує“, – додав Мстислав Банік.

Також він зазначив, що при наведенні камери смартфона на QR-код документа – відразу відкриється “Дія” з вікном підтвердження.