В Мережу злили знімки айфона, який так і не вийшов на ринок

iPhone 5S запам’ятався багатьом користувачам тим, що він став першим пристроєм компанії зі сканером відбитків пальців Touch ID. Сьогодні портал 9to5Mac показав прототип цього пристрою в класичному чорному кольорі, в якому він так і не був випущений на ринок.

На знімках демонструється пристрій, схожий на iPhone 5. Цей прототип був створений наприкінці 2012 року, і від своїх аналогів він відрізняється кольором — замість чорного компанія Apple вибрала «Сірий космос» (Space gray), на довговічність якого скаржилося багато користувачів. Проблема була у тому, що фарба швидко відшаровувалася, залишаючи сліди, які нагадували відколи.

Хоча ці зображення можуть вказувати на те, що Apple розглядала можливість випуску iPhone 5s в чорному кольорі, інсайдери стверджують, що такий колір компанія могла використовувати в прототипі для того, щоб замаскувати iPhone 5s від очей уважних журналістів на стадії розробки і тестування.

Представлений на знімках прототип iPhone 5s був виготовлений в грудні 2012 року, тобто за три місяці після анонсу iPhone 5 і приблизно за дев’ять місяців до офіційного анонсу iPhone 5s, який відбувся 10 вересня 2013 року.