У PlayStation з’явиться інтеграція Discord

Компанія Sony заявила про покупку мінорної частки Discord – компанії, яка є розробником однойменного месенджера. В рамках цього месенджера передбачається інтеграція Discord та PlayStation. На даний момент немає чітких подробиць про те, що саме планується в рамках цієї співпраці, але деякі дані все-таки є.

Відомо, що підтримка Discord на консолях Sony PlayStation та в мобільному додатку Sony з’явиться вже на початку наступного року. Обидві компанії вже розпочали роботу над інтеграцією Discord та PlayStation Network. Зараз невідомо, що саме планується в рамках співпраці – повноцінний додаток Discord для консолей Sony PlayStation чи обмежена інтеграція – для прикладу, можливість прив’язувати аккаунт PSN до Discord.

Також компанії не розкривають фінансові деталі цієї угоди. Відомо, що компанія Sony взяла участь у раунді інвестицій серії H месенджера Discord, який був нещодавно, у ролі міноритарного інвестора. Нагадаємо, що буквально два місяці тому було відомо, що Microsoft домовляється про покупку Discord за понад 10 мільярдів доларів, але згоди компанії так і не дійшли.

Нагадаємо, що Discord є безкоштовним для користувачів, але можна отримати додаткові функції за рахунок підписки Discord Nitro, яка коштує 9.99 доларів на місяць. Месенджер має понад 140 мільйонів активних користувачів на місяць, а за минулий рік компанія отримала 130 мільйонів доларів. За результатами інвестраунда у листопаді 2020 року Discord оцінили у 7 мільярдів доларів.