Як зміниться Україна, коли розтануть усі льодовики у світі: карти National Geographic

Спеціалісти з National Geographic показали, як зміниться карта світу у тому випадку, якщо усі льодовики на планеті розтануть. Зокрема, на карті видно, що такі маленькі північноєвропейські країни як Нідерланди, Естонія та Данія зникнуть практично зовсім.

Проте Україну танення льодовиків не омине – вона втратить майже найбільше території в Європі, якщо не зважати на європейську частину росії. Відбудеться це через підвищення рівня моря. Середземномор’я постраждає найменше, бо вони знаходяться на вищих точках відносно рівня моря.

Флорида, Нью-Йорк та все узбережжя Мексиканської затоки зникнуть. Під воду піде Сан-Франциско, від якого залишаться лише маленькі острови. У Південній Америці все ще гірше: узбережжя Уругваю, майже весь Парагвай та Буенос-Айрес зникнуть.

Африку майже не затопить, але через підвищення рівня моря підвищиться температура на планеті. Це зробить життя на континенті неможливим. У Китаї, Бангладеші та Індії частково затопить міста біля океану. Єгипетські міста підуть під воду Середземного моря.

Детальніше дивіться на мапі:

Північна Америка

Південна Америка

Африка

Азія