Surface не підтримують Thunderbolt: названа причина

Microsoft заявила, що пристрої Surface не мають портів Thunderbolt через проблеми безпеки.

«Жоден пристрій Surface не має Thunderbolt. Чому ні? Тому що це порт прямого доступу до пам’яті», — пояснює співробітник Microsoft. «Якщо у вас є добре підготовлена флешка, яку ви можете вставити в цей порт, ви зможете отримати доступ до всього пристрою і до всіх даних, які зберігаються в пам’яті. Ми не віримо, що Thunderbolt зможе забезпечити безпеку, яка дійсно необхідна для пристроїв».

У ході годинної презентації також сказано, що пристрої Microsoft Surface не мають змінного ОЗУ через аналогічні проблеми безпеки. Співробітник Microsoft заявив, що зловмисник може заморозити пам’ять рідким азотом, а потім витягти дані за допомогою спеціального пристрою.

Інші подібні бізнес-орієнтовані ноутбуки від Lenovo, Dell і HP використовували Thunderbolt протягом багатьох років. Крім того, Microsoft вбудувала захист рівня ядра для Thunderbolt 3 в Windows 10. А ось пристрої Apple, які мають аналогічні порти, оснащені спеціальним чіпом безпеки Apple T2, який здатний захистити їх від атак з використанням цієї технології.