Стало відомо, коли кожен Mac перейде на Apple Silicon

Мікросхема власного виробництва Apple може масштабироваться далеко за межі восьмиядерного (або, скоріше, чотирьохядерного) M1, який ви знайдете в Mac початкового рівня. Джерела з Bloomberg стверджують, що Apple тестує чіпи для настільних комп’ютерів більш високого рівня з 32 високопродуктивними ядрами.

Більш швидкі настільні комп’ютери можуть з’явитися на ринку до кінця 2021 року, хоча аналітики повідомили виданню, що Mac Pro повинен з’явитися до 2022 року, оскільки для нього компанія готує найпотужніший чіпсет.

Крім того, ми повинні побачити стрибок і в системах середнього рівня. Повідомляється, що Apple розробляє мікросхеми для MacBook Pro і iMac більш високого класу з 16 високопродуктивними ядрами і чотирма високоефективними ядрами. Є шанс, що Apple зупиниться на восьми або дванадцяти ядрах, в залежності від виробничих можливостей чіпів. Ці чіпи з’являться вже навесні.

Apple також прагне поліпшити продуктивність графічних процесорів. Передбачається, що компанія тестує 16- і 32-ядерні графічні процесори для iMac і MacBook Pro більш високого класу. Настільні комп’ютери вищого класу можуть отримати високопродуктивну дискретну графіку з 64 і 128 обчислювальними блоками. Однак, щоб побачити ці передові візуальні ефекти вам доведеться почекати до кінця 2021 або 2022 року.