Sony натякнула, що життєвий цикл PlayStation 4 добігає кінця

Компанія Sony просигналізувала про те, що життєвий цикл консолей сімейства PlayStation 4 добігає кінця — компанія не стала публікувати інформацію про статистику продажів цих систем у звіті про перший квартал 2022 фіскального року. Сам факт відсутності статистики PlayStation 4 є найважливішим індикатором, що свідчить про швидке зникнення консолі минулого покоління з продажу.

Показники продажів PS4 публікували регулярно з 3 кварталу фіскального 2014 по 4 квартал 2021. У першому кварталі поточного року цю графу усунули, замінивши її показниками продаж PlayStation 5. Втім, це цілком зрозуміло – за весь минулий рік було продано лише близько 1 млн PS4 тоді як нової PS5 лише за квартал продають більш ніж удвічі більше одиниць. Загалом з моменту виходу в 2013 році PS розійшлася тиражем понад 117,2 млн екземплярів.

Примітно, що тільки в 1 кварталі Sony продала 2,4 млн. консолей PlayStation 5, на 100 тис. більше, ніж в аналогічному періоді 2021 фіскального року. За весь рік Sony планує продати рекордні 18 млн. консолей нового покоління.

Раніше Sony вже заявляла на зустрічі з інвесторами, що має намір припинити випуск ігор PlayStation 4 до фіскального 2025 року. Проте не виключено, що релізи готуватимуть сторонні розробники.