Секретні зміни і список смартфонів, які отримають Android 11

Як Ви напевно знаєте, Google почала розсилку оновлень на базі нової версії зеленого робота і нехай візуально Android 11 не надто відрізняється про попередника, багато прихованих змін досить істотні, але чомусь про них мало хто говорить.

І сьогодні, як завжди максимально коротко і без зайвої води я розповім вам про всі нововведення, а так само надам актуальний, на даний момент, список смартфонів всіх брендів, які будуть оновлені до нової версії ОС.

Асистент, давай тихіше!

У новій версії Android нарешті реалізована можливість управляти гучністю відповідей і сигналів голосових асистентів окремо від рівня гучності всієї системи.

Кастомізація екрану блокування

У коді бета-версії системи були знайдені ознаки присутності в Android 11 можливості змінювати формат годинника на екрані блокування. Проте є думка, що дана функція буде доступна тільки власникам Pixel.

Заборона на кешування

Виявлена ​​ще в другій беті для розробників функція «Призупинити кешування додатків» нарешті отримала остаточний вигляд. За задумом Google її активація допоможе слабким пристроям працювати швидше, а так само позитивно вплине на збереження заряду батареї.

Розмиття як в iOS

В меню багатозадачності з величезною ймовірністю з’явиться розмиття заднього фону, на кшталт того, як це реалізовано в яблучних смартфонах. Його ступінь поки залишається загадкою, але сам факт радує.

Крім цього операційна система навчиться розрізняти силу натискання на екран, по аналогії з 3D Touch який зник з iPhone.

Аудіо фокус

В даний час збавляючи гучність (наприклад) в YouTube, ви автоматично зменшуємо гучність всіх додатків. Але в 11 версії зменшення або збільшення гучності зможе торкатися лише додатку яким ви користуєтеся в даний момент.

Поліпшення управління пам’яттю

Якщо не вдаватися в деталі, то система навчилася з більшою точністю визначати важливі програми у фоні і не дуже важливі активні процеси. За рахунок чого зможе точніше розподіляти свої ресурси, економити заряд акумулятора і знизити навантаження на ЦП.

Нові поєднання клавіш

Нарешті користувач зможе задавати команди, які виконуються за подвійним, або навіть потрійним натисканням на клавіші живлення і управління гучністю. А не тільки запуск камери або асистента, доступні в нинішній версії.

Нові смайли

Чоловіки у весільних сукнях мене особливо порадували, але в світлі боротьби за рівність нічого дивного.

Список смартфонів які отримають оновлення

Безумовно поки він не повний, але загальна картина вже зрозуміла. Хотілося б звернути особливу увагу на бренди Realme і Samsung, адже така підтримка не може не викликати поваги.

Дуже шкода, що для Xiaomi стає звичною справою оновлювати телефони Redmi тільки один раз. З урахуванням цінової політики, боюся у компанії можуть виникнути проблеми з продажами, адже вже зараз багато хто вибирає смартфони інших брендів. Я правий?